Na slovíčko s ... Katarzií

Třešničkou na dortu této série „Na slovíčko s...“ je rozhovor s úspěšnou česko-slovenskou zpěvačkou a textařkou Katarzií! Katarzia je známá také tím, že reaguje na společenské dění a podporuje pomalou módu, proto jsme moc rádi, že si na nás udělala čas a odpověděla nám na pár otázek. 

 

Jaký máš vztah ke slow fashion, respektive co pro tebe slow fashion znamená? 

Po prečítaní eseje Příběh skříně som zistila, čo všetko obnáša fast fashion a odvtedy si dávam veľký pozor na to, aby som sa vyhla kupovaniu oblečenia, ktoré sú týmto spôsobom vyrábané. Takže slow fashion je alternatíva, ktorá je tu už medzi nami dnes a treba ju podporovať, dúfam, že v budúcnosti bude slow fashion jediná možnosť výroby oblečenia.

 

Máš svůj oblíbený slow kousek? 

Mám viacero obľúbených od značky Armedangels, pretože materiály, z ktorého oblečenie vyrábajú, cítim aj ako oveľa príjemnejšie na koži. Mám dosť rada tencel.

 

Pamatuješ si, jak se naše cesty propojily? Jak ses s Etikem seznámila? 

Naše cesty boli prepojené ešte skôr, než Etik vznikol, pretože jeho zakladateľku Oľgu poznám ešte z čias gymnázia. O to radšej som bola, keď som sa dozvedela, že otvorila obchod s etickou módou a že rozmýšľa takýmto moderným spôsobom. 

 

Na čem teď aktuálně pracuješ, nebo co tě nyní nejvíce naplňuje?

Nedávno sme vydali video k pesničke Hoří i voda, ktorému som venovala viac času. Týmto videom sa zaoberáme hlavne ženskou témou postavenia žien v spoločnosti. Okrem toho sa venujem teraz hlavne tomu, aby som nebola negatívna a nemala strach z toho, čo bude, keďže koncerty a hudba sú momentálne dosť v kríze. Snažím sa chodiť behať a čítať. 

 

Jak zvládáš tento specifický rok 2020 a máš nějaký tip, jak si současnou situaci co nejvíce zpříjemnit např. nějaký hezký podzimní rituál? A na co se nejvíce těšíš, až bude toto náročné korona období za námi?

Pre ľudí, ako ja, ktorí nechodia do office, ale pracujú teraz doma, je dobré nastaviť si nejaký režim, dávať si ráno budík. Lebo strata režimu vedie k depresii a k tej máme teraz všetci sklony, pretože tá neistota nie je vôbec príjemná. Podľa mňa ale každý sám veľmi dobre vie, ako si spríjemniť tento čas. Je dôležité sa o seba starať a občas si dopriať nejakú radosť, tak ako to robíme v normálnom behu dní.

 

Katarzia má na sobě stylový all black outfit skládající se z pletených šatů „Sienaa black“ od ArmedAngels, oblíbené kabelky „Elena Black“ od MioMojo a boty „Trina Black“ od NAE Vegan Shoes.