Na slovíčko s ... Terkou

S Terezou Bourovou nás před lety spojila láska ke slow fashion a od té doby je stálou součástí EtikButik týmu. Vytváří obsah pro sociální sítě a v posledních měsících ji také můžete potkat v našem obchůdku. Zároveň je spoluzakladatelkou upcyklačního projektu Koshiless a s kolegyněmi měly obchůdek na stejné adrese, jako byl náš úplně první EtikButik showroom. V rámci focení podzimní kampaně jsme jí položili několik otázek.


Jaký máš vztah ke slow fashion, respektive co pro tebe slow fashion znamená? 

Slow fashion je už několik let součástí mého života ve všech jeho směrech, zabývala jsem se jí v osobním životě, v práci i během studia. Cítím, že to byla správná volba a nechtěla bych to jinak. Představuje pro mě radost, zodpovědnost a vnitřní klid.

 

Máš svůj oblíbený slow kousek? 

Myslím, že jeden vybrat nedokážu. Mám několik kousků z druhé ruky, které nosím často a pořád mi dělají stejnou radost. S mnoha z nich mám spojené různé situace, napadá mě třeba tričko ze sekáče v New Yorku nebo džíny z Vinted, které jsem si před lety sama zkrátila a zúžila, byť dost nemotorně.

 

Pamatuješ si, jak se naše cesty propojily? Jak ses s Etikem seznámila?

Bylo to o prázdninách 2017. Procházela jsem velkou životní změnou a chtěla být součástí projektů, za kterými se skrývá hezký příběh a dávají mi smysl. Oslovila jsem Oli s nabídkou spolupráce a od té doby jsem součástí Etik týmu. :)

 

Na čem teď aktuálně pracuješ, nebo co tě nyní nejvíce naplňuje? 

Pracuji na tom, abych zjistila, co mě nejvíce naplňuje. Po dokončení studia se snažím přijít na to, čemu bych se chtěla do budoucna vlastně věnovat, což zahrnuje i dost práce na sobě sama.

 

Jak zvládáš tento specifický rok 2020 a máš nějaký tip, jak si současnou situaci co nejvíce zpříjemnit např. nějaký hezký podzimní rituál? A na co se nejvíce těšíš, až bude toto náročné korona období za námi?

Jsou lepší a horší dny, ale věřím, že by na sebe člověk ani během těch horších dnů neměl být příliš tvrdý. Rok 2020 mě naučil, že je dobré snažit se zaměstnat mysl a nenechat moc velký prostor nepříjemným myšlenkám. Za sebe doporučuji procházky, konečně jsem díky celé situaci pořádně poznala okolí svého domova, které jsem dřív zanedbávala. Ale zároveň už se strašně těším, až budu moct zase poznávat i nová místa po světě!


Terka má na sobě minimalistické tričko s výšivkou „MARAA mindset“ doplněné elegantní sukní z eukalyptu „JULIAANA dark caramel“ a krémovým svetříkem „AARIEN luna“, vše od ArmedAngels. Obula si voděodolné černé kotníkové boty „Waterproof Chelsea Boots“ od Will’s Vegan Shoes. Kabelka „VON od značky Matt & Nat už není v černé barvě dostupná, ale můžete ji v našem sortimentu najít v hnědé barvě.