Na slovíčko s ... Dewii

Dewii je již několik let ambasadorkou veganského, zdravého a udržitelného životního stylu a autorkou dvou tematických knih. Aktuální a velice obsáhlý „Eko průvodce“ spolu s jejími designy triček a látkových tašek jsou k dostání i u nás v EtikButiku. V našem nejnovějším rozhovoru v rubrice „Na slovíčko s...“ se můžete dočíst, jak dle Dewii pečovat o sebe, druhé i planetu.

 

Máš svůj oblíbený slow kousek?

Těžko vybrat jeden! V létě to asi byly šaty ušité švadlenou na míru a v zimních měsících vyhrávají černé skinny džíny s vysokým pasem od Armedangels. To je naprosté must-have mého šatníku.

 

Jaký máš vztah ke slow fashion, respektive co pro tebe slow fashion znamená?

Slow fashion pro mě znamená vážit si přírodních zdrojů i těch, kteří s nimi pracují, ptát se po příběhu, který za daným kusem oblečení stojí a také si pěstovat vztah ke každému novému kousku, který se rozhodnu zařadit do šatníku a opečovávat ho.

 

Pamatuješ si, jak se naše cesty propojily? Jak jsi se s Etikem seznámila?

O Etikbutiku jsem již nějakou dobu měla povědomí a když jsem pak dostala možnost se s ním propojit, tak jsem neváhala ani vteřinu! Etikbutik se mnou sdílí stejné hodnoty a to jako jediný slow fashion store na českém trhu. Vzhledem k tomu, že jsem veganka, mám radost, že zde při nákupu nemusím kontrolovat, zda náhodou nějaký svetr není z vlny nebo batoh z pravé kůže.

Na čem teď aktuálně pracuješ, nebo co tě nyní nejvíce naplňuje?

Momentálně pracuji na sobě. Minulý rok jsem věnovala práci a tak pro mě plány na tento rok byly jasné starat se o své duševní a fyzické zdraví. Momentální situace je sice na jednu stranu hodně náročná, ale na druhou stranu tomuto mému cíli nahrává.


Jak zvládáš tento specifický rok 2020 a máš nějaký tip, jak si současnou situaci co nejvíce zpříjemnit např. nějaký hezký podzimní rituál? A na co se nejvíce těšíš, až bude toto náročné korona období za námi?

Pomáhá mi udržovat kontakt s kamarády a rodinou, alespoň přes sociální sítě. Zároveň se snažím nevypadnout ze svých zvyků a stále se starám o tělo zevnitř i zvenku. Takže stále cvičím, jím převážně nutričně hodnotné potraviny, nově medituji a dělám dechová cvičení, to mi pomáhá se z toho všeho nezbláznit. :) Nejvíc se po pravdě těším, až si půjdu někam zatancovat! To mi vážně chybí.

Dewii má na sobě černý žebrovaný rolák „ALAANI black“, který je momentálně vyprodaný, ale lze nahradit např. podobným topem „MALENAA black“ od ArmedAngels a k němu elegantní kalhoty „VARMAA microcheck“ od ArmedAngels, které jinak černý outfit krásně rozbíjí. Jako doplňky jsme pro Dewii vybrali ledvinku z biobavlny, recyklovaných plastů a korku „FAGINEA black/gold“ od značky Ulsto a kotníkové boty „Trina Black“ od Nae Vegan Shoes.