Z čeho je etické oblečení vyrobeno?

Značky Stanley & Stella a ArmedAngels pracují při výrobě oblečení pouze s ekologickými materiály. Jejich oblečení je vyrobeno ze 100% certifikované čisté organické bavlny, která je v některých modelech doplněná přírodními vlákny “Modal” nebo “Tencel”.

 

Biobavlna – Organic ring-spun cotton

Obě nabízené značky Stanley & Stella a ArmedAngels používají organickou bavlnu, jež splňuje všechny GOTS standardy a je certifikovaná.

Střídavé obhospodařování půdy přispívá ke zvyšování její úrodnosti a biodiverzity. Při pěstování biobavlny, která není geneticky modifikována se používají přírodní hnojiva, takže se předchází zněčištění spodní vody a řek. 

Jako prémiová značka Staney & Stella nabízí vysoce kvalitní produkty, které jsou vyrobeny z organické česané bavlny. Její vlákna jsou měkčí, hladší a poskytují tak výborný podklad pro jakýkoliv potisk. Speciální proces výroby v sobě zahrnuje také čištění vláken od všech nečistot a krátkých vláken. Výsledkem je tak pevná a odolná látka, která je navíc 100% rozložitelná.

 

Z biobavlny lze vyrobit takřka všechno - trička (s potiskem i bez), mikiny, košile, džíny, kalhoty, šaty, ale i svetříky nebo tepláky. 

 

 

Tencel

Tencel Lyocell je v dnešní době nejekologičtější vlákno vyráběno exkluzivně z celulózy z eukalyptů, které se pěstují udržitelným způsobem na speciálních farmách.

Tencel je velice módní, jemné a lehké vlákno, které  má vysokoabsorpční vlastnosti a přirozeně brání množení bakterií.

Tencel v kombinaci s biobavlnou poskytuje zákaznikům možnost na vlastní kůži vyzkoušet materiál, který je příjemné hladký lehký a také 100% ekologický a rozložitelný.

 
Lenzing Modal

Modal je vlákno z celulózy z bukového dřeva, které se pěstuje na plantážích udržitelným způsobem. Vlákna se získávají speciálně pomocí tzv. Edelweiss technologie, která využívá kyslík.

Modal je příjemné  vlákno, které je vhodné ke každodennímu nošení a je také 100% rozložitelné.

 
Len

Toto vlákno je vyrobeno z přírodní celulózy z lenu. Má specifickou nepravidelnou texturu a také výjimečné vlastnosti, protože přirozeně chladí a je hodně prodyšné. Lenové oblečení se proto skvěle hodí na teplé letné dny a minimálně jeden kousek by neměl chybět ani ve Vašem šatníku. Při pěstovaní lnu nevzniká žádný odpad, spotřebuje se méně vody a energie a proto tato produkce tolik nezatěžuje přírodu.